Győri SZC Baksa Kálmán
Két Tanítási Nyelvű Gimnázium
" Minden tudományban tanulhattam volna eleget és szépet, de a fizikában tanulok és egyszersmind mulatok, gyönyörködöm is." (Jedlik Ányos)
Újabb szép sikert értünk el!
A Mobilis Diáklabor tavaszi (március, április) természettudományos versenyén Prémus Karina 11.K, Gábriel Bálint 12.J osztályos tanulóink első díjat nyertek. A versenyen több száz diák indult. Nagyon büszke vagyok a Tanítványaimra! Kurcsics Raffaella, felkészítő tanárKépkivágás

A 9.K két tanítási nyelvű osztályban Farkas Katalin tanárnő földrajz óráin az online oktatás alatt többek között a földfelszín formakincse volt a téma. A tanulók ehhez kapcsolódóan számos témakörben készíthettek szorgalmi feladatot, melyeket a  Google Earh-ben, egy látványos bemutató segítségével valósítottak meg.

Google Earth feladat linkje

földrajz

Nagyon büszkék vagyunk Jármy-Takács Judit tanárnőre. ❤

"Jármy-Takács Judit 9–12. osztályosoknak oktat magyart és történelmet a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban. Március 5-én közel 200, a tananyaghoz kapcsolódó videóját tette nyilvánossá, hogy a saját tanítványain kívül szerte az országban bárki segítséget kapjon belőlük a felkészüléshez.." (Kisalföld)

Jármy judit

A matematika-informatika munkaközösség ebben az évben a járványhelyzetre való tekintettel online módon oldotta meg a Pénz7 programjait.

Egyrészt a matematika órák keretében olyan a hétköznapi élthez igazodó példákat oldottunk meg, ami a kamatszámítással, kamatos kamattal kapcsolatos feladatok voltak. Különböző eseteket vizsgáltunk. Például mi változik, ha rövid vagy hosszú futamidőre veszünk fel egy bizonyos összeget. Vizsgáltuk azt is, hogy mi a helyzet, ha nagy a kamatláb, vagy túl nagy összeget igénylünk egy banktól. Konkrét számolásokkal igazoltuk, hogy mit érdemes nézni egy bizonyos összeg felvétele esetén. Mit bírhat el egy családi költségvetés. Az „Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” mondás ebben az esetben tökéletesen igaznak bizonyult. A diákok csodálkozva állapították meg, hogy egy-egy paraméter megváltoztatása mennyire befolyásolja a havi törlesztő részletet.penz7