Győri SZC Baksa Kálmán
Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

A Fenntarthatósági témahét keretében a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karáról érkeztek hozzánk előadók. A turisztikai szakirányú képzésünkben részt vevő 11. és 12. évfolyamos tanulóink számára április 24-én Hiezl Kitti tartott előadást „Ökoszálloda, avagy miért éri meg zöldnek lenni” és „Különleges szállodák a világban” címmel.kép1.1

Ez utóbbi előadását rengeteg képpel tette még érdekesebbé. Mesélt a különleges helyszínű hotelekről, mint amilyen például a Hotel Celica Ljubjanában, ami régen börtönként funkcionált. Vagy a Boeing 747 Jumbo Hostelről, amivel régen repültek, ma pedig Stockholmban található a reptéren. Brazíliában, az Amazonasban is van egy hotel, ahol luxus körülmények között tölthetik napjaikat a szálló vendégei. A Dog Bark Inn kutya formájú hotel, Kenyában a Safari Hotelben pedig a reggelinket zsiráfok társaságában fogyaszthatjuk el. Az északi országokban, például Svédországban, jéghotelek is vannak, ezeket minden évben újra építik. Törökországban pedig barlanghoteleket alakítottak ki.

Környezetünk védelme az elmúlt években az egyik legfontosabb témává vált, hiszen a Földünk és saját jövőnk érdekében mindannyiunknak cselekedni kell.Ennek a jövőnek mi, fiatalok vagyunk a kulcsa.fennt Ezért döntött úgy Iskolánk még a tavalyi tanévben, hogy komolyabb hangsúlyt fektet a fenntarthatósági témahétre, azonban ennek megszervezése és lebonyolítása a vírushelyzet miatt elmaradt. Azonban idén szeretnénk pótolni ezt az elmaradást egy izgalmas nap keretében, 2020. október 9-én. E napot a 10.K osztály segítségével szerveztük meg igazán rendhagyó módon, hiszen reményeink és terveink szerint nem „átlagos módon” tanulhattok, tájékozódhattok a környezetszennyezés, környezetvédelem, valamint a fenntarthatóság témaköreiben, hanem egy interaktív vetélkedő formájában.